Π ρ ο φ ί λ
Η Αλεξία Αλεξιάδου, σύγχρονη εκπρόσωπος της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας είναι η συγγραφέας της πολύ επιτυχημένης τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές» (2001), «Γεύσεις Γάμου» (2002) και «Μια γιορτή για τα παιδιά» (2003). Tον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ονειρικά Χριστούγεννα», το οποίο έγινε best seller με τρεις εκδόσεις και 6.500 πωλήσεις έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τα βιβλία έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards», ο οποίος συγκεντρώνει χιλιάδες συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής από ολόκληρο τον κόσμο.

Το βιβλίο «Νηστίσιμα και Υγιεινά» που εξέδωσε σε συνεργασία με την μητέρα της Βέφα Αλεξιάδου, βραβεύτηκε στη Γαλλία το 1999 καθώς και για την φωτογράφιση του στην Αυστραλία ( Silver Laddle Award 1999).

Με την πρώτη της δουλειά στον χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο «Εξωτική Κουζίνα», η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και MBA στο City University of London, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω παράδοσης δε θα μπορούσε παρά να είναι η μαγειρική. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τη διαμονή της στο εξωτερικό συνέβαλλαν στο να γνωρίσει από κοντά τις κουζίνες άλλων λαών, τις οποίες με οδηγό το έμφυτο ταλέντο της προσπάθησε να καταγράψει. Το βιβλίο «Εξωτική Κουζίνα» κυκλοφόρησε το 2003 σε νέα ανανεωμένη έκδοση και αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη συλλογή ethnic συνταγών από χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και το Μεξικό.

Η Αλεξία Αλεξιάδου είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθεί τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας. Η συγγραφέας παρουσιάζει τακτικά τις αγγλικές εκδόσεις των βιβλίων της στην Αμερική, στην Αγγλία και στην Αυστραλία, όπου κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία.

Σε συνεργασία με την μητέρα της Βέφα Αλεξιάδου, έχει δημιουργήσει τη σειρά 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ…, όπου κυκλοφορεί με τεράστια επιτυχία από το 1998. Η πιο πρόσφατη σειρά της συγγραφέως τιτλοφορείται ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και παρουσιάζει πρωτοποριακά μενού και ιδέες για μια «υπέροχη ζωή» στο σπίτι.

Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Με τον σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη είναι ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions» που σκοπό έχει να παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά πολυτελείς εκδόσεις μαγειρικής και lifestyle. Έχουν δύο κόρες τη Χαρά και τη Γενοβέφα.

 

 
ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ