Δελτίο Τύπου
Η ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ CBS

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008, η κ. Αλεξία Αλεξιάδου κλήθηκε να παρουσιάσει τα Ελληνικά προϊόντα και την Ελληνική κουζίνα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, το CBS. Η παρουσίαση έγινε στην εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή Russ Mitchell, “The Early Show”, που μεταδόθηκε ζωντανά από το λόφο του Φιλοπάππου στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην εκπομπή της περασμένης Παρασκευής, ο Russ Mitchell φιλοξένησε ένα εκτενές αφιέρωμα για την Ελλάδα με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του 2009.
Τα ογδόντα -και πλέον- εκατομμύρια τηλεθεατές του καναλιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα 2ωρο πρόγραμμα όπου κυριαρχούσε το Ελληνικό στοιχείο. Οι παραγωγοί του προγράμματος φρόντισαν να συμπεριληφθεί στην εκπομπή ένα πλήρες ρεπορτάζ σχετικά με το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου, κ. Παντερμαλής, παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων και φυσικά, παρουσίαση της Ελληνικής κουζίνας από την γνωστή συγγραφέα και επιτυχημένη εκδότρια βιβλίων και περιοδικών μαγειρικής, κ. Αλεξία Αλεξιάδου.
Η κ. Αλεξιάδου παρουσίασε τα πιο αντιπροσωπευτικά Ελληνικά προϊόντα, όπως είναι το ελαιόλαδο, το τυρί φέτα, το ούζο, και τα άφθονα λαχανικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Παράλληλα, η κ. Αλεξιάδου παρουσίασε τις πιο δημοφιλείς Ελληνικές γεύσεις, όπως το σουβλάκι, το τζατζίκι, τη χωριάτικη σαλάτα, τις παστές αντζούγιες, τη σπανακόπιτα, την ταραμοσαλάτα κ.α. Ο παρουσιαστής Russ Mitchell είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά από αυτά τα πιάτα και δήλωσε κατενθουσιασμένος! Έμαθε, σαν γνήσιος Έλληνας, να συνδυάζει τους Ελληνικούς μεζέδες με το ούζο, να εύχεται «στην υγειά μας» και να χορεύει συρτάκι!
Η κ. Αλεξιάδου είχε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στο ελαιόλαδο και να μιλήσει για την ανυπολόγιστη διατροφική του αξία και τη σημαντική θέση που κατέχει τόσο στην Ελληνική, όσο και στη Μεσογειακή κουζίνα, γενικότερα.
Ανάμεσα στις γεύσεις από τη σύγχρονη Ελληνική κουζίνα, η κ. Αλεξιάδου παρουσίασε και μία πιατέλα με προϊόντα που συμπεριλαμβάνονταν στο διαιτολόγιο των αρχαίων προγόνων μας, κάνοντας μία σύντομη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στις διατροφικές τους συνήθειες, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους.
Τέλος, η κ. Αλεξιάδου έθεσε στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού, τις δοκιμασμένες συνταγές της για όλα τα πιάτα που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Russ Mitchell.
Οι συνταγές, καθώς και μία πλήρης αναφορά στην εκπομπή που συνέβαλλε σημαντικά στην προβολή της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκονται στο διαδίκτυο, στη σχετική ηλεκτρονική σελίδα του καναλιού CBS, με διεύθυνση:

http://www.cbsnews.com/stories/2008/11/07/earlyshow/
living/recipes/main4581438.shtml

 
 
ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ