Β ρ α β ε ύ σ ε ι ς Gourmand World Cookbook Awards 2006

Με δυο πολύ σημαντικά βραβεία επέστρεψε η κα Αλεξία Αλεξιάδου από το Πεκίνο, όπου έλαβε χώρα ο διεθνής διαγωνισμός «Gourmand World Cookbook Awards 2006».

Συγκεκριμένα η σειρά «Ονειρικές Υγιεινές Γεύσεις», που κυκλοφόρησε το 2006 με την εφημερίδα «Τα Νέα» απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Σειρά Βιβλίων Μαγειρικής στον Κόσμο», τη μεγαλύτερη διάκριση που έχει λάβει Ελληνική διάκριση έως τώρα. Η σειρά που αγαπήθηκε από το Ελληνικό κοινό από την πρώτη στιγμή, διαγωνίστηκε με βιβλία από 14 χώρες από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Αμερική, Καναδά, Ισπανία, Γερμανία, Κίνα κα). Οι «Ονειρικές Υγιεινές Γεύσεις» αποτελούν το πιο πρόσφατο εκδοτικό έργο της κας Αλεξιάδου και παρουσιάζουν πρωτοποριακά μενού και ιδέες για μια «υπέροχη ζωή» στο σπίτι.

Το best seller βιβλίο Ονειρικά Χριστούγεννα, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2005, απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Best entertaining Books». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων «Alexia Alexiadou really knows how to entertain, with a clear focus on style and details, with innovative as well as traditional ideas for everyone»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αλεξία Αλεξιάδου διακρίνεται για τις εκδόσεις της. Το βιβλίο της «Ερωτικές Συνταγές» απέσπασε το πρώτο βραβείο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Forum Γαστρονομίας το 2001 στο Periguex της Γαλλίας ενώ το βιβλίο «Νηστίσιμα και Υγιεινά» που εξέδωσε σε συνεργασία με την μητέρα της Βέφα Αλεξιάδου, βραβεύτηκε στη Γαλλία το 1999 καθώς και για την φωτογράφηση του στην Αυστραλία ( Silver Laddle Award 1999).

Η κα Αλεξιάδου έχει επίσης εκδώσει την επιτυχημένη τριλογία «Ερωτικές Συνταγές» , «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά» που έχουν μεταφραστεί και στα Αγγλικά ,το βιβλίο «Εξωτική κουζίνα» που υπήρξε και η πρώτη της δουλειά στο χώρο της γαστρονομίας, καθώς και το best seller βιβλίο «Ονειρικά Χριστούγεννα». To 2006, η κα Αλεξιάδου κυκλοφόρησε το μηνιαίο περιοδικό “realfood”, που βρίσκεται στην πρώτη θέση κυκλοφορίας στην κατηγορία του, θέτοντας νέα ποιοτικά standarts

Τα βραβεία Gourmand θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου της γεύσης και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν πριν από 12 χρόνια στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης για να επιβραβεύουν όσους «μαγειρεύουν και πίνουν μέσα από τις λέξεις» και να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επισκεφτείτε το www.cookbookfair.com


 
ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ